VBB

Tankar, reflektioner och lite boksnack

Läsa så ögonen blöder

Kategori: Boksnack


Jag är verkligen i en riktig läsperiod nu! Jag läste just precis ut Ru av Kim Thúy som är en självbiografisk roman om att fly från Vietnam under kriget. Jag plöjde den på någon timme, med sina 150 sidor med mycket luft på sidorna.

Eftersom den är så kort så kan man läsa den i förbifarten liksom, det är en bra skildring och jag tyckte den var riktigt läsvärd.


Sedan har jag gett mig in i Magdalena Graafs biografi Det ska bli ett sant nöje att döda dig, vilken jag har hört så himla mycket bra om. Jag är tveksam, jag vet inte mycket om Graaf men det man vet är ju bara dumheter liksom. Jag vet att hon har barn som heter Lancelot och Tristan eller något sådant, men det är så många som rosar boken så jag måste läsa den. Kvinnomisshandel är alltid jobbigt att läsa om...

Samma med Josefin Sundström (Vinteräpplen) och Alex Schulman (Skynda att älska) som jag skrev om för ett tag sedan, Dom var jag ju SÅ tveksam mot just för att jag har en förutfattad mening om författarna, men det ska verkligen inte hindra till att läsa böckerna. TYckte båda var suveräna verkligen.

Men nu ska jag ge mig in i Magdalena Graafs liv. Jag kan liksom inte hålla i sär syskonen, men jag har i alla fall förstått att det var Magdalena som var med i Let's Dance och är med i postkodmiljonären och va med i melodifestivalen.

Vad Hannah gör kan ju nån berätta för mig.

Yes.